Times Square

Times Square, bezoek dit plein tijdens je citytrip New York.

Wie leuke bezienswaardigheden zoekt voor zijn citytrip New York, moet zeker dit drukke plein bezoeken.
Als je Times square hoort, denk je meteen aan de grote neon schermen die daarboven hangen. In films komen ze veelvoudig voor maar ook op het internet. Vaak met speciale gelegenheden of speciale momenten dat er iets uitgezonden moet worden zie je dat op de schermen. Hierdoor is het een populaire toeristische plek en een “must” voor een 3, 5 of 7 daagse stedentrip New York.


Hotels op Times Square

Een citytrip New York geboekt waarbij je zelf een hotel moet regelen? Je vindt op en rond Times Square diverse leuke 2, 3 en 4 sterren hotels. Je kunt hier ook een hotel inclusief ontbijt boeken. Ook is het mogelijk een last minute hotel met zwembad of Spa op of rond Times Square te boeken. Er zijn ook all inclusive hotels beschikbaar, voor een all inclusive stedentrip New York.
Hier vind je meer all inclusive vakanties.


De highlights op het plein

Als je naar de Times square gaat kun je je daar maar beter goed op voorbereiden. Er gebeurt heel erg veel op dat plein. Buiten het feit dat je om je heen allemaal televisieschermen hebt die reclames draaien met hele felle neon kleuren, heb je ook veel andere toeristische attracties die je kunt bezoeken. Wel is het een Must-See plek. Je kunt niet naar New York gaan en niet op Times square geweest zijn.

Stedentrips New York banner

Het is ook een hele leuke plek om foto’s te maken. Het is wel een drukke plek maar een leuke foto daar maken is een ervaring om nooit te vergeten. Bij de winkels en restaurants daar op het plein kun je zelfs foto’s maken. Letterlijk alles op het plein is Insta-waardig!

Times Square in de avond

Restaurants Times Square

Het plein heeft ook heel erg veel bekende restaurants. Je hoeft daar dus niet bang te zijn dat je verhongert of geen keus hebt om te eten. Een aantal van die bekende restaurants zijn: Hardrockcafé, planet Hollywood en Bubba Gump. De meeste restaurants op het plein hebben allemaal een eigen thema, en geeft je dus helemaal de Amerikaanse vibes zoals je die op tv ziet! Je kunt hier een pizza eten, glutenvrije maaltijd of internationaal gerecht. Hier is alles mogelijk.


Winkelen op Times Square

Uiteraard heb je een aantal souvenirwinkeltjes waar je iets leuks kan kopen als herinnering. Het is natuurlijk een toeristische plek en daar horen die winkeltjes bij. Verder zijn er veel Flagship stores aanwezig op het plein van grote merken. Je kunt dus ook even gezellig kijken tussen de dure merken. Misschien dat je iets leuks ziet en het wilt kopen of dat je alleen even naar binnen wilt kijken. Buiten de dure winkeltjes heb je ook normale internationale kledingwinkels zoals H&M, GAP en American eagle outfiters. Het voordeel van deze plek is dat de winkels tot middernacht open zijn. Je kunt dus gewoon de hele avond door winkelen.

Er zijn ook kleine winkeltjes zoals Disney store. Hierin kun je allerlei Disney spullen kopen, en het mooiste is nog dat het een winkel is met twee verdiepingen! De M&M store zit daar ook. Daar heb je allerlei M&M’s in verschillende kleuren die je kunt kopen.

TUI Stedentrip New York banner

Belangrijke informatie rondom Times Square

Times square wordt steeds meer beschermd zodat mensen daar goed kunnen verblijven. Vanwege deze reden kun je er lastiger komen met de auto en taxi. Ze hebben het zo veranderd dat je er makkelijk als voetganger kunt lopen. Gelukkig hoef je je niet druk te maken want je hebt een metrolijn lopen die een halte heeft bij Times square. Zo kun je makkelijk met de metro naar de locatie en kost het niet eens erg veel geld!


Wat veel mensen ook doen is een hotel zoeken in de buurt van Times square. In de buurt van Times square kun je genoeg hotels vinden die op loopafstand zijn van het plein. Als je het zelf een leuke plek vindt om te komen kun je daar een hotel boeken zodat je elke dag wel even langs Times square loopt.

Met nieuw jaar heb je vaak de Ball drop. Dan hangt er een grote soort van disco bal boven Times square die steeds meer naar beneden komt. Op deze manier willen ze het nieuwe jaar aankondigen. Kies de datum dus goed uit om te bezoeken, want je kunt al snel een leuk feestje missen!

Stedentrips New York banner