Citytrip New York, Brooklyn

Bezoek tijdens je citytrip New York, Brooklyn.

Brooklyn is een gedeelte van de grote stad New York. Het is net zo bijzonder als Manhattan. Als je een 3, 5 of 7 daagse citytrip New York plant, moet je natuurlijk ook deze indrukwekkende stad bezoeken. De stad bestaat uit meerdere delen. Wij zullen je een aantal tips geven wat je kunt bekijken in Brooklyn. Brooklyn heeft verschillende interessante plekken zoals Dumbo, Greenpoint en Coney Island.

Stedentrips New York banner

Hotel in Brooklyn boeken

Indien je een stedentrip New York hebt geboekt inclusief vliegtickets New York maar zonder hotel, is het zeker de moeite waard om een hotel in het centrum van Brooklyn te boeken. Hier vind je de leukste hotels van Brooklyn, ook last minute hotels New York.


Dumbo

Dumbo is een afkorting van down under Manhattan bridge overpass. Dit is een plek die zich tussen Brooklyn en Manhattan bridge zich bevindt. In de buurt vind je veel industriële pakhuizen die de afgelopen jaren opgeknapt zijn tot leuke horeca locaties en gezellige lofts. In de zomer heb je een hele evenementen agenda die gepland staat. Als je daar dus in de zomer bent moet je zeker kijken welke evenementen er gepland staan en welke je dan zou willen bezoeken. Het zou zonde zijn als je er geen een bezocht hebt! Gelukkig is er in het najaar ook genoeg te doen. Aan het water heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Manhattan en twee beroemde bruggen die in de stad zijn.

drukte op de Brooklyn Bridge

Greenpoint

In het noorden van Brooklyn vindt je greenpoint. Deze plek staat bekend om hun groene parken langs het water en de brede avenues. Oorspronkelijk woonden hier veel Poolse immigranten maar tegenwoordig wonen veel jongen mensen in New York ook hier. De stad draagt ook de bijnaam nieuwe Williams burg maar sommige zeggen dat ze nog niet zo ver zijn. In de stad heb je genoeg restaurants, uitgaansgelegenheden en winkels om jezelf te vermaken. Van de Poolse immigranten heb je nog veel Poolse cafés en bakkertjes die overgebleven zijn, maar dat is ook leuk om te proberen!


Coney Island, strand in New York

Wat niet veel mensen weten is dat je in New York naar het strand kunt gaan. De stad die omringt is met wolkenkrabbers en drukke straten heeft een plek waar je naar het strand kan gaan. Het strand wordt Coney Island genoemd, deze plek ligt in het zuiden van Brooklyn. Het strand is een zandstrand waar je heerlijk kan liggen of in de zee kan zwemmen. Mocht het dus een hete dag zijn kun je altijd nog naar een typisch Amerikaans strand.

Coney Island in Brooklyn

Lunapark

Er is ook een pretpark genaamd Lunapark. Daar heb je vele typische Amerikaanse eettentjes. Hier krijg je de grootste maten drinken en typische Amerikaanse snacks. Ook heb je daar de beste en oudste hotdogtent van de stad genaamd Nathan’s.

TUI Stedentrip New York banner

Williamsburg

Dit is de meest hippe buurt van de hele stad Brooklyn. Hier vind je vele vintage winkels, hippe restaurants en podia. Hier wonen vooral jonge creatieve mensen. De hele buurt is hierop aangepast. Mocht je dus fan zijn van wat hippere kleding en levensstijl moet je deze plek zeker niet overslaan!


Er is een foodmarket waar de lekkerste restaurants komen bij de Smorgasburg. Je vindt hier bijna net zoveel leuke restaurants en eettentjes als in Chinatown. Hier komen alle soorten voedsel in terug. Van verschillende culturen en verschillende gerechten. Zodra een tentje hier is komen te staan word je vanzelf al meer bekend met je restaurant.

Manhattan New York

Bushwick

Bushwick is een stad die net iets meer strak is dan kleurrijk en levendig zeg maar. Dat betekent niet dat het niet waard is om daarlangs te gaan. Dit komt doordat er vele verlaten gebouwen staan zoals fabrieksloodsen. Deze plekken staan vol met prikkeldraad en afgesloten hekken wat het net wat minder gezellig maakt dan de overige plekken. Hierdoor is het wel zo dat het gezellig gemaakt wordt door Street art, de hele buurt zit onder de Street art.

Er zijn tour guides die je door de stad heen leiden en je verhalen vertellen op plekken. De stad heeft veel betekenis met alles wat er staat. Zelfs de street art die soms door internationale kunstenaars gemaakt worden heeft een verhaal.