Central Park

Bezoek tijdens je citytrip New York het Central Park.

In films zie je hem vaak voorbijkomen Central Park. New Yorkers zijn dol op het park dat midden in de stad ligt en megagroot is! Op foto’s en in films wordt hij vaak van boven afgebeeld. Stel je voor hoe groot hij is als je erin staat. Wat veel mensen niet weten is dat er genoeg te doen is in het park. Een ontzettend leuk dagje uit tijdens jouw stedentrip New York!


Algemene informatie Central Park

Het park is 4 kilometer lang en 341 vierkante hectare groot. Je kunt je dus voorstellen dat het echt een megapark is. Het park ligt midden in Manhattan en is het populairste park in New York, misschien zelfs in heel Amerika. Het park ligt centraal in New York, eromheen staan alleen maar gebouwen van kantoren, bedrijven en woningen. Indien je in de buurt van Central park woont heb je dus eigenlijk altijd een mooi uitzicht.

Stedentrips New York banner

Hotel nabij Central Park boeken?

Of je nu een goedkoop, last minute hotel Central Park zoekt voor een lang weekendje weg met zijn twee of en luxe hotel met sauna en zwembad voor je stedentrip New York zoekt, wij hebben de beste aanbiedingen en mogelijkheden voor je verzameld. Ook voor een verblijf in een Adult Only hotel New York. Zie hier geselecteerde hotels New York


Je kunt je een hele dag in Central Park vermaken

Vaak zijn mensen daar te vinden om hun rondje te hardlopen of om een rondje te fietsen alles kan daar. Vaak met mooi weer wandelen mensen ook gewoon met hun gezin, of ze gaan picknicken. Het is dus echt een park waar van alles gedaan wordt. Je kunt er ook voor kiezen om een toeristische tour door het park te krijgen door bijvoorbeeld een fietstaxi of in een paardenkarretje. Het is niet gek als je een heel dagje uittrekt om in Central park te zijn! Een citytrip New York is niet compleet zonder een bezoek aan Central Park

central park New York in de herfst

Combineren met Times Square

Heb je een 3, 7 of 6 daagse citytrip New York geboekt?? Dan kan je tijdens je bezoek aan New York City misschien wel Central Park en Times Square combineren. Zeker als je gezellig uit wilt eten in een unieke omgeving is een dagje Times Square een goed idee.


Het Vrijheidsbeeld.

Misschien kan je tijdens je 7, 5 of 3 daagse citytrip New York ook nog tijd inplannen voor het Vrijheidsbeeld. Wist dat je dat je een restaurant aan treft waar je heerlijk kunt eten? Dat restaurant in het Vrijheidsbeeld heeft ook een aantal vegetarische opties.

Central Park zoo

Wat veel mensen niet weten is dat buiten het feit dat het een prachtig park is je er ook activiteiten hebt. Zo heb je bijvoorbeeld het Central park zoo. Dat is de dierentuin die zich midden in het park bevindt, leuk om dan ook een bezoekje aan te brengen dus! De dierentuin bestaat uit drie verschillende zones:

  • De tropical zone: Hier vind je losvliegende vogels, terrariums en verblijven voor primaten.
  • De teperate zone: Hier vind je baby panda’s, sneeuwpanters, Japanse makaken en grizzlyberen.
  • De polar region: Hier vind je dieren van de koudere gebieden zoals pinguïns en papegaaiduikers.
  • In het midden van de dierentuin vind je Californische zeeleeuwen.
  • Aan de zijkant van de dierentuin vind je ook nog een klein kinderboerderijtje voor de kinderen om te spelen en met boerderijdieren te spelen.

TUI Stedentrip New York banner

Attracties en monumenten

In het park bevinden zich ook veel monumenten die opgezet zijn en attracties. Sommige attracties zijn seizoensgebonden en sommige niet. In het bezoekerscentrum van Central Park vind je The diary, belvedere castle, diverse kunstwerken, Cleopatra’s needle, the strawberry fields etc. Zo staat er bijvoorbeeld een kunstwerk van Alice in wonderland. De meeste attracties die er te vinden zijn en seizoensgebonden zijn, zijn gericht op kinderen tot twaalf jaar.

vrijheidsbeeld New York

The strawberry fields

Indien je een fan bent van The Beatles en John Lennon weten waar ik het over heb als ik praat over the strawberry fields. Dit is een gedenkplaats die zich in Central park bevindt voor John Lennon. Er is een liedje van The Beatles die heette “strawberry fields forever” hiernaar is het plein dus ook vernoemd. Twee keer per jaar komen fans naar deze plek om hem te gedenken. Dit is op zijn geboorte dag en op zijn sterfdag. Hij is geboren op 9 oktober en overleden op 8 december.

Stedentrips New York banner

In het midden vind je een rond mozaïek stuk die grijs gekleurd is. Hierin staan groot het woord “imagine”. Op dit mozaïek leggen mensen vaak bloemen of kaarsjes neer voor hem. Op de bankjes eromheen zitten vaak muzikanten die zijn muziek spelen gedurende de tijd dat ze daar zitten. Mocht je een fan zijn is het natuurlijk leuk om daar een bezoekje te brengen. Misschien dat je zelfs een bloemetje of een kaarsje wilt neerleggen, en een liedje mee zingt.

Last minute stedentrip

Indien je een last minute stedentrip wilt boeken en er opties in New York zijn, is het zeker aan te raden een hotel in de omgeving van Central Park te boeken. Je vindt ook vele boetiek hotels in de omgeving van dit mooie park in New York.