Fifth Avenue

Fifth Avenue, duurste winkelstraat New York.

Citytrip New York geboekt met je vriendinnen en zin om te shoppen? Fifth avenue staat bekend als een van de bekendste straten in New York. Het is voornamelijk bekend door alle dure high fashion-brands die daar een winkel hebben. De huur van een winkel is daar al gauw 30.000, – per m2. Gelukkig heb je nog andere bezienswaardigheden in de straat.

TUI Stedentrip New York banner

Hotel in de omgeving van Fifth Avenue vinden

Op zoek naar een goedkoop off juist trendy hotel Fifth Avenue? Wij hebben hier de meest trendy hotels Fifth Avenue voor je geselecteerd. Je kunt hier echter ook een goedkoop hotel Fifth Avenue boeken.


Duurste winkelstraat New York met luxe merk kleding

In deze winkelstraat vind je alle luxe kleding merken. Veel zakenmensen uit Wall Street kopen hier hun kleding of exploiteren hier een winkel. Ze betalen ook allemaal de hoofdprijs om daar een winkel te hebben. Toch zijn er veel mensen die daar komen en dat niet alleen om te winkelen. Veel mensen wonen ook in de straat. De straat is aardig lang en je kunt er dus wonen. Houd er wel rekening mee dat de huur van de woningen ongetwijfeld ook net zo duur zullen zijn als die van de winkels. Dat is dan net wat minder, maar als je het geld hebt kun je het net zo goed doen toch?

oversteken in New York City

Ook betaalbare winkels

Shoppen met je vriendinnen? Maak je niet druk want ook normale winkelketens kun je er vinden. Dus mocht je niet per se het kapitaal hebben om aan luxe merken uit te geven heb je nog altijd andere winkels. Het is de ideale plek om een winkel dag te plannen met je vriendinnen. Je kunt er zelfs een heel vriendinnen weekend doorbrengen. Een hele straat vol leuke winkels, waaronder ook winkels die je in Nederland niet zult vinden!

Stedentrips New York banner

Veel bekende plekken in New York grenzen aan de straat waardoor je dus makkelijk in doorpas door de straat kan lopen. Mocht je niet per se interesse hebben om te winkelen dan kun je altijd nog via de straat ergens anders naartoe lopen wat jij dan wel weer leuk vindt. Ook kun je de bekende gebouwen bekijken of een museum in gaan. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat er niet veel te doen is daar.


Bezienswaardigheden

Uiteraard heb je buiten het feit dat er allemaal kledingwinkels zijn ook nog allemaal andere dingen die je kan zien daar. Het is een attractie op zich al om door die winkelstraat te lopen. Je kunt er leuke foto’s maken en als je een leuke wandeling door New York wilt maken kun je dat hier ook doen.

Empite state building in New York

Op Fifth avenue bevindt zich ook het Empire state building en Metropolitan museum of art. Hieromheen staan ook nog een aantal grote wolkenkrabbers met bedrijven erin. De bedrijven zelf zijn niet per se een toeristenattractie maar het zien van die megagrote gebouwen is wel al een uitzicht die je in Nederland niet hebt.

TUI Stedentrip New York banner

Evenementen

Mocht je van plan zijn om naar New York te gaan kijk dan naar wat voor evenementen er zijn op Fifth avenue. Vaak wordt de straat gebruikt voor parades en optochten. Mocht je dan toch in de stad zijn en naar Fifth avenue willen, dan kun je meteen een leuk evenement mee pakken toch? Ook zonder evenementen is de straat leuk om te bezoeken.


Tiffany’s

Tiffany’s is een van de luxe winkeltjes die gevestigd is op Fifth avenue. Tiffany is inmiddels een internationaal bekend sieraden bedrijf. Het zijn ongetwijfeld niet de meest goedkope sieraden, maar dat had je al kunnen raden gezien de locatie. Wel is het een heel mooi sieraden merk!

Buiten het feit dat ze mooie sieraden hebben kun je er ook ontbijten. Dat is een speciaal arrangement waarbij je de mooiste sieraden van ze om krijgt en je een heerlijk ontbijtje bij ze krijgt. Hierbij krijg je van een medewerker privé een try-on van de sieraden en krijg je alle informatie die je wilt. Gedurende de tijd dat je daar dus bent word je helemaal voorzien van alles bij ze. Leuk als ervaring of leuk om cadeau te doen aan iemand met wie je bent.