Empire State Building

Bezoek tijdens je citytrip New York het Empire State Building.

Heb je een 3 of 5 daagse citytrip New York geboekt? Wellicht kan je dan ook nog tijd vinden om het Empire State Building te bezoeken. Ongetwijfeld zal iedereen wel aan één specifiek ding denken als ze het Empire State Building zien of lezen. De plek is in de buurt van Fifth Avenue en wordt tot op heden veelvoudig bezocht. Lokale mensen komen er nog maar ook toeristen. The Empire state building is een 381-meter hoge wolkenkrabber in New York.


Geschiedenis Empire State Building

De bouw van het Empire state building had te maken met een wedstrijd wie het hoogste gebouw kon maken ter wereld. Het gebouw werd 381 meter hoog en zou 186.000 vierkante meter worden aan kantoorruimte. Het gebouw bestaat uit 85 verdiepingen. Om het gebouw te kunnen bouwen werd het Waldorf-Astria hotel afgebroken om meer ruimte te creëren. Het gebouw is snel gebouwd door vele werkeloze mensen die graag wilden werken. Er werd 4,5 verdieping per week gebouwd. De totale duur van het bouwen van The Empire state building was een jaar en 45 dagen. Herbert Hoover op 1 mei 1939 het gebouw geopend.

Stedentrips New York banner

Het gebouw heeft een tijdje een bijnaam gehad omdat er niet veel huurders waren. De bijnaam was The empty state building. In 1951 werd het gebouw uiteindelijk verkocht voor een bedrag van 34 miljoen dollar aan Roger L Stevens.


Het ongeluk van 28 juli 1945

OP 28 juli 1945 om 09:40 vloog een vliegtuig de 79e verdieping in. Hier werden twee kantoren volledig verwoest. De kantoren waren van de bedrijven war relief services en de National Catholic Welfare Council. Het vliegtuig was onderweg naar Bedford vanaf Newark maar in New York vloog het vliegtuig door een dikke laag mist die het zicht belemmerde.

Door de klap is er een gat in het gebouw ontstaan van 5,5 bij 6,1 meter die tussen de 78e en 79e verdieping zat. In totaal zijn er 14 mensen omgekomen waarvan 11 mensen die in het gebouw aan het werk waren en 3 bemanningsleden van het vliegtuig. Op het dak van een gebouw ernaast is de motor gevallen en in de liftschacht viel het landingsgestel.


Bekendheid van het gebouw

Het ongeluk dat plaatsgevonden heeft, heeft ook voor de nodige publiciteit van het gebouw gezorgd. Ook het feit dat het een van de hoogste gebouwen is op de wereld. Vaak komt het gebouw ook voor in films waarbij de bekendheid ook groeit. King Kong was een van de films waar het gebouw in te zien kwam. In de film kon je zien hoe King Kong het gebouw beklom. Ook de film Independence dat gebruikt het gebouw om de buitenaardse wezen erin te laten inbreken.

wolkenkrabbers in New York

Bezoeken van de Empire State Building

Mede door de grote bekendheid van het gebouw in de wereld als in films is het natuurlijk een must om hem gezien te hebben. Aangezien hij midden in New York staat en je er dus makkelijk kunt komen is het ook mooi en bijzonder hem te kunnen zien in het echt. Je kunt hem ook van binnen zien, hier moet je dan kaartjes voor kopen maar dan kun je er wel in. Het gebouw van binnen is een heel erg mooi onderhouden gebouw. Het is zeker een plaatje om te zien aan de binnen kant.


Combineren met andere highlights New York

Een bezoek aan het Empire State Building is zeker een belevenis. Als je minimaal een 5 daagse stedentrip New York hebt geboekt, kan je wellicht ook nog Chinatown, Fifth Avenue, Vrijheidsbeeld, Brooklyn en Times Square bezoeken. Bij een 3 daagse citytrip New York zal je meer keuzes moeten maken.


Met niets te vergelijken.

De wereldstad New York is met niets te vergelijken. Het is de perfecte plek om je fantasie je gang te laten gaan en te genieten van alle indrukken en bezichtigingen. Het is echter ook de plek van Wall Street en het grote geld. Als je uit wilt eten, heb je ongekend veel mogelijkheden. Kies eens voor een uitgebreid 4 gangen diner of geniet van een High Tea. In New York en de omgeving van het Empire State Building vind je veel duurzame restaurants en glutenvrije en vegan cafés. Hip, duurzaam en lekker!

Manhattan New York

Soorten tickets

Je hebt verschillende soorten tickets in verschillende soorten prijsclasses. Je hebt de meest simpele kaarten die je toegang geven tot het gebouw, maar je kunt ook voor een premium ticket gaan die je net wat meer geeft. Je krijgt bijvoorbeeld een vip tour van de ambassadeur van het gebouw zelf, Je hoeft niet in de rij te wachten voor de beveiliging controle en je krijgt een audiotour erbij als je het wilt. Bij de opties zie je zelf wat de prijs is en wat daarbij inbegrepen is. Je kunt zo zelf oordelen wat je wilt en wat niet.

TUI Stedentrip New York banner

China Town

In een volgend artikel wat leuke wetenswaardigheden over Chinatown.