Chinatown

Chinatown, hoogtepunt tijdens je citytrip New York.

Waarom een bezoek aan Chinatown tijdens je stedentrip New York een “must” is. Als je van cultuur houdt, moet je tijdens je citytrip New York zeker Chinatown bezoeken. Je kunt hier zeker een hele dag doorbrengen en zal je geen seconde vervelen. Chinatown is speciaal, indrukwekkend en opwindend. Een bezoek aan Chinatown is net zo spannend als een dagje Brooklyn of Central Park. Geniet van die speciale sfeer en kleuren en geuren die je nooit meer zult vergeten.


Hotels in Chinatown

Je kunt via deze site een hotel Chinatown boeken. Maar je kunt ook elders in Manhattan een hotel met ontbijt boeken. Zie ook de aanbiedingen van onze last minute hotels New York City.
Zie hier al onze actuele aanbiedingen hotels New York


Veel verschillende culturen in Chinatown

New York City is de stad die vele verschillende culturen met zich meedraagt. Er zijn verschillende buurten waaronder dus Chinatown. De hele buurt staat in het teken van de Aziatische cultuur. Zodra je de buurt binnen loopt is het net of je in de stad Hong Kong beland bent. Chinatown is een wereld op zich. Met zijn vele tempels, kruidenwinkels en restaurants een lust voor het oog.
Je kunt hier kruiden zoals kurkuma en gember kopen.

TUI Stedentrip New York banner

Waar ligt Chinatown?

Chinatown ligt in Downtown Manhattan. In het zuiden vind je de wijk Little Italy. Dit is een dorpje dat gericht is op de Italiaanse cultuur. New York kent meer van dit soort wijken waar culturen uit andere landen opleven. Immigranten vanuit die landen voelen zich ook volledig thuis daar. Het is net of je, je eigen cultuur hebt in Amerika! De bewoners doen er daarom alles aan om hun cultuur zoveel mogelijk aan bod te brengen daarom.

menigte in chinatown

Mocht je dus in New York zijn en behoefte hebben aan een andere cultuur kun je altijd de andere wijken langs. Plan een leuk dagje in China Town en probeer zoveel mogelijk van hun cultuur op te snuiven. Leuke dingen die je kunt doen of lekker eten dat je kunt eten. Het belangrijkste leuke herinneringen daar maken met foto’s en souvenirs.


Bezichtigingen

In het dorp heb je vele verschillende plekken die je kunt bezoeken. Je moet je voorstellen dat het gewoon een eigen kleine wereld in New York is. Je kunt er eigen politiebureaus vinden, openbare scholen, brandweerkazernes en zelfs Chinese banken. Overal is aan gedacht om een eigen stukje stad te hebben.

Stedentrips New York banner

Tempels in Chinatown

Je hebt ook culturele dingen zoals diverse kerken of tempels. Dit zijn ook plekken die je kunt bezoeken als toerist zijnde. Trans World Buddhist Association en Eastern States Buddhist Temple zijn twee bekende tempels die vaak bezocht worden door toeristen. Er zijn nog veel meer tempels maar als je deze wilt bekijken zou ik je aanraden van tevoren te plannen welke het leukst lijken omdat het er zoveel zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen ze allemaal te bezoeken als je dat leuk vindt.

winkel chinatown new york

SynagogenTour Guide

Je kunt ervoor kiezen om een tour guide te nemen in Chinatown. Op die manier kun je de bekendste dingen bekijken of de dingen die jij het leukst zou vinden. Er gaat dan iemand met je mee die je overal wat over kan vertellen en jij eventuele vragen kan stellen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf te gaan kijken en aan de lokale mensen vragen te stellen als je die hebt. Je kunt zelf bekijken wat je voorkeur is. Je kunt altijd eerst zelf kijken en als er meer interesse is verder kijken of je het nog een keer wilt met tour guide.

TUI Stedentrip New York banner

Restaurants in Chinatown

In Chinatown zijn de restaurants voornamelijk Aziatisch ingericht. Zodra je daar gaat eten krijg je echt een kijkje in de keuken van hun cultuur. Denk hierbij aan eten als dim sum, sushi, traditionele visgerechten. De meeste restaurants zijn ook ingericht op de culturele manier. Bijvoorbeeld het eten op de grond heb je in sommige restaurants ook. Het is aan te raden van tevoren te kijken waar je zin in hebt en op basis daarvan een aansprekend restaurant te zoeken. Bijvoorbeeld een vegetarisch restaurant. Je kunt natuurlijk ook op het moment zelf kijken waar je zin in hebt. Het wordt in ieder geval wel aangeraden daar iets te gaan eten!