Hoe is het weer in New York? Per maand op een rijtje

New York City, het bruisende centrum van de Verenigde Staten, staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende skyline en culturele diversiteit, maar ook om zijn uitgesproken seizoensgebonden weersveranderingen. In dit artikel nemen we je mee door de verschillende seizoenen van het weer en het klimaat in New York per maand.

Weer in New York

Klimaat New York

New York kent een gematigd zeeklimaat met warme zomers en koude winters. Elk seizoen heeft zijn eigen aantrekkingskracht, maar de lente en herfst worden vaak beschouwd als de meest aangename perioden met temperaturen die doorgaans schommelen tussen 15-25 graden Celsius.

Weer in New York

Het weer in New York kan variëren en extreme weersomstandigheden zoals zware sneeuwval in de winter of hittegolven in de zomer kunnen voorkomen. Hier zijn enkele kenmerken van het klimaat in New York per seizoen

Zomers in New York (juni tot augustus)

De zomers zijn over het algemeen warm tot heet, met gemiddelde temperaturen variërend van ongeveer 25-30 graden Celsius. Hittegolven met temperaturen boven de 32 graden Celsius komen soms voor.

Herfst in New York (september tot november)

De herfst brengt afnemende temperaturen en een verandering in bladkleuren. De gemiddelde temperaturen liggen tussen 10-20 graden Celsius.

Winter in New York (december tot februari)

De winters zijn koud met gemiddelde temperaturen tussen -2 en 5 graden Celsius. Sneeuwval komt vooral in januari en februari voor.

Lente in New York (maart tot mei)

De lente is een overgangsperiode met stijgende temperaturen en bloeiende planten. Gemiddelde temperaturen variëren tussen 5-15 graden Celsius in maart en kunnen oplopen tot 15-25 graden Celsius in mei.

Weer-New-york

Boek hier je hotel in New York

Het weer in New York per maand

Januari

In januari heerst de winter in New York met een gemiddelde temperatuur van -4 °C tot 4 °C.

Februari

Februari blijft koel met een gemiddelde temperatuur tussen de -3 °C en 5 °C. De neerslag kan zowel bestaan uit regen als sneeuw.

Maart

Naarmate de lente nadert in maart stijgen de temperaturen tot een gemiddelde tussen de 0 °C en 10 °C. De neerslag, inclusief regen en mogelijk sneeuw, bedraagt ongeveer 66 mm.

April

April brengt mildere omstandigheden met een gemiddelde tussen 6 °C en 16 °C. De neerslag is voornamelijk in de vorm van regen.

Mei

In mei stijgen de temperaturen verder naar een gemiddelde tussen de 11 °C en 22 °C. De neerslag, voornamelijk regen, bereikt ongeveer 71 mm.

Juni

Juni is het begin van de zomer met een gemiddelde temperatuur tussen de 17 °C en 27 °C. Er valt ongeveer 76 mm neerslag, voornamelijk in de vorm van regen.

Juli

Juli blijft warm met een gemiddelde tussen de 21 °C en 30 °C. De neersla is ongeveer 83 mm en bestaat voornamelijk uit regen

Augustus

Augustus behoudt de zomerse warmte met een gemiddelde temperatuur tussen de 21 °C en 29 °C. Er valt ongeveer 84 mm neerslag.

September

In september breekt de herfst aan met een gemiddelde temperatuur tussen de 16 °C en 25 °C. De neerslag, voornamelijk regen, bedraagt ongeveer 65 mm.

Oktober

Oktober is koeler met een gemiddelde temperatuur tussen de 10 °C en 18 °C. Er wordt ongeveer 66 mm neerslag verwacht wat voornamelijk uit regen bestaat.

November

In november liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 4 °C en 12 °C. De neerslag, inclusief regen en mogelijk sneeuw, bedraagt ongeveer 68 mm.

December

In december wordt het steeds kouder met winterse temperaturen tussen de -1 °C en 6 °C. In deze maand kan je zowel sneeuw als regen verwachten.

Boek hier je hotel in New York


Lees ook: