Manhattan, het vijfde stadsdeel van New York.

Als je een citytrip New York maakt, kan je zeker niet om het stadsdeel Manhattan heen.


Maar wist je dat Manhattan een eiland is en ongeveer 1/3 deel uit water bestaat?  Manhattan is een county van de staat New York.  In Manhattan vind je wolkenkrabbers, bruggen, tunnels, de avenues en Wall Street.  Als je wilt zien hoe hoog de wolkenkrabbers in Manhattam zijn, moet je er zeker eens met eigen ogen gaan kijken.

Stedentrips New York banner

Manhattan is opgedeelde in 12 districten.

Deze county van de staat New York is opgedeeld in 12 districten die ook weer opgedeeld zijn in wijken. Als je een stedentrip New York boekt en een luxe hotel in Manhattan zoekt, kan je dus kijken welke wijken je voorkeur hebben.  Enkele bekende wijken  zijn Chinatown, Murray Hill, Harlem, Bowery en Upper West Side. Meniger film, thriller of actiefilm speelt zich in één van deze neighbourhoods af.

central park New York

Grote parken in Manhattan.

In Mantahattan vind je niet alleen hoge wolkenkrabbers, bruggen, kantoorgebouwen en tunnels. Je vindt er ook een aantal beroemde parken.  Twee bekende parken zijn het Central Park en het Riverside Park.  Veel buitenlandse toeristen brengen een bezoek aan Central Park. Het is misschien wel het bekendste park van de Verenigde Staten. Maar ook het Riverside Park is de moeite waard als je een 5, 6 of 7 daagse citytrip New York hebt geboekt en van grote parken houdt.  Met meer dan 100 hectare kan je uren wandelen in dit beroemde park.


Hotel boeken in Manhattan, New York.

Als je zelf je vliegtickets New York hebt geboekt en een leuk hotel zoekt om in Manhattan te overnachten,   moet je eerst bedenken in welke wijk je wilt verblijven. Als je bijvoorbeeld een 4 sterren hotel in Bowery zoekt, kan je het beste gaan naar de website van Trivago.  Bij Trivago vind je snel een hotel in de door jou gewenste neighbourhood.


Je kunt er zoeken op vele typen hotels zoals luxe hotels, trendy hotels, hotels met zwembad, hotels op Times Square of andere faciliteiten.

TUI Stedentrip New York banner