Leukste wijken van New York

Wat zijn de le leukste 7 wijken in New York?

Citytrip New York geboekt en leukste 7 wijken van New York zien? De leukste 7 wijken in New York vind je hier.

Stedentrips New York banner

Een van de 7 leukste wijken in New York: Times Square

Times Square is bijzonder druk, chaotisch, gek, kleurrijk en gezellig: overweldigend. ’s Avonds zie je lichten in alle kleuren en enorme ledschermen en neonlichten met reclames. Hier vind je ook alle meest beroemde winkels en merken ter wereld. Er zijn genoeg restaurants en eettentjes om je maag te vullen. Op straat zie je heel veel verklede figuren en artiesten die zingen, muziek maken of breakdancen. Je ziet hier ook veel levende standbeelden. Vlak naast Time Square vind je de musea Madame Tussauds New York en Ripley’s Believe It of Not!


Soho

De wijk Soho in New York is rustiger dan Times Square. Je vindt hier ook de goedkopere hotels New York. Je kunt hier winkelen tot je er bij neervalt. De winkels zijn ook beter betaalbaar dan in andere wijken, en vooral heel trendy. Je vindt er veel kleding maar er zijn ook prachtige galerieën met kunst. Er zijn ook genoeg bars en restaurants om je middag en/of avond door te komen. Soho is echt een wijk voor hipsters. Als je klaar bent met winkelen, ga dan eens naar het Museum of Ice Cream, het Drawing Center of The Museum of Interesting Things Secret Speakeasy.

Times Square overdag

Greenwich Village

In het wat rustige Greenwich Village vind je een enorm aantal leuke cafés, bars en restaurantjes. Dit is een leuke wijk als je een citytrip New York hebt geboekt en op zoek bent naar plekjes om lekker te eten, drinken en muziek te luisteren. Daarnaast zijn er genoeg jazzclubs en kleinere theaters. Bekijk het Washington Square Park, waar een mini Arc de Triomphe staat. En als je even gaat zitten, zie je heel wat eekhoorntjes. Bezoek ook het Museum of Illusions en het park High Line. Vergeet vooral niet te winkelen: hier vind je nog originele shops. De gebouwen in Greenwich Village zijn mooi om te zien.


West Village

West Village is een rustige, hippe wijk. Er staan prachtige huizen voor trendy bewoners, veelal Amerikaanse beroemdheden. Er zijn hier genoeg leuke winkeltjes, galerieën, gezellige barretjes en heerlijke restaurants. West Village wordt ook wel ‘Little Bohemia’ genoemd. Het is de plek waar je alternatief New York ontdekt. Kunstenaars en levensgenieters voelen zich hier thuis. Bekijk ook het Jefferson Market Courthouse eens of de cupcake-bakkerij die er staat. Je kunt ook een gids nemen in West Village, dan kom je op plekjes die je anders nooit had bekeken.

TUI Stedentrip New York banner

Lower Manhattan

In het Lower Manhattan vind je het Vrijheidsbeeld. Als je het prachtige beeld van dichtbij wil bekijken, neem dan de Staten Island Ferry, die vaart je gratis vlak bij het beeld. De Ferry vind je in het Battery Park, waar je even heerlijk kunt zitten én alvast het Vrijheidsbeeld van een afstand bekijken. Je kunt hier ook Castle Clinton zien: hier kwamen vroeger alle immigranten binnen. In Lower Manhattan vind je ook het 9/11 Memorial. Bekijk ook het One World Trade Center: ga naar boven en geniet van het uitzicht over Manhattan. In deze leuke wijk van New York vind je ook Wall Street met haar Stock Exchange.

liberty island New York

Union Square

Union Square is een levendige wijk in de prachtige stad New York. Het is een autovrij plein met een gezellig park. Je vindt hier alle soorten mensen: toeristen, zakenlieden, straatartiesten, demonstranten en studenten. Ook hier vind je genoeg winkels en restaurants om je een middag of avond te vermaken. Op de Union Square Greenmarket zie je allerlei leuke marktkraampjes met fruit, groente en ambachtelijk bereide etenswaren. Bekijk het prachtige kunstwerk Union Square Metronome. Wip de Church of St. Francis Xavier eens binnen en bekijk alle bijzondere muurschilderingen.


Upper West Side

De Upper West Side is bekend om het Lincoln Center. Daar treden gezelschappen op zoals de Metropolitan Opera en het New York City Ballet. Het American Museum of Natural History is ook een bezoekje waard. Je kunt hier tentoonstellingen bekijken over bijvoorbeeld de kosmos, of dinosaurussen. De New York Historical Society is een museum over de geschiedenis van Amerika. Hier vind je alles over de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, Abraham Lincoln én heel veel prachtige kunst. Als je richting de Hudson rivier loopt, zie je een sprookjesachtige fontein: Hamilton Fountain. En je hebt natuurlijk een mooi uitzicht over de skyline van New York. De St. Paul & St. Andrew United Methodist Church is beslist ook een bezoekje waard. Upper West Side is een van de leukste wijken in New York.

Stedentrips New York banner

Hoe veel dagen tijd heb jij om New York te leren kennen?

Het ligt met name aan de duur van je citytrip New York welke hoogtepunten passen in je stedentrip. Bij een 3 daagse citytrip New York heb je natuurlijk minder tijd en mogelijkheden dan bij een 5 daagse citytrip New York. En als je 7, 8, 9 of 10 dagen in New York mag zijn, kan je bijna alle hoogtepunten zien. Wij hopen dat de informatie op deze website bijdraagt aan een weloverwogen keuze.

Lees hier ook meer over het New York reisadvies in verband met Corona