Wall Street

Wall Street, de financiële kant van New York.

Wall street is een aardig bekende straat in New York. De straat staat voornamelijk bekend om de financiële kant van de stad. Hier zijn veel aandeel beurzen en komen mensen veel om geld te beleggen. Nu hoef je dat zelf niet te doen als je daar bent maar is het wel leuk om het gezien te hebben.

Stedentrips New York banner

Geschiedenis van de straat

In eerste instantie toen de straat ontstond werd het waal straat genoemd. Dit is ontstaan doordat de straat vernoemd werd naar de wal die de Nederlanders gemaakt hadden. Die wal was gemaakt om de Indianen, de Engelsen en de Fransen buiten de stad te houden. Uiteindelijk werd er de conclusie getrokken dat de wal niet meer nodig was en dus overbodig was.


Er was nog een andere theorie naar de naam van de straat. De naam waal straat zou verwijzen naar de walen. Dit was de Franssprekende regio die nu bij België hoort. Nadat de overdracht plaatsgevonden had tussen Nederland en de Engelsen ging de straat verder als Wall street. In juni 2015 werd er een plaquette onthuld ter herinnering aan de gebeurtenis van de naam.

oversteken in New York City

Wat kun je op Wall Street zien?

De straat staat voornamelijk bekend als de beurs straat in New York. Hier zie je dus vele gebouwen die over de beurzen gaan. De meest voorkomende mensen die je tegenkomt zijn ook zakenmannen. Sommige doen dit voor hun werk en sommige doen dit voor zichzelf in hun vrije tijd.

TUI Stedentrip New York banner

Met de metro naar Wall Street

De plek is te bereiken met de metro. Het is een aardig drukke straat waardoor het verkeer veel problemen daar heeft. Daarom zullen wij je als tip meteen meegeven om daar met het openbaar vervoer heen te gaan. Een taxi pakken is wel mogelijk alleen de vraag is eerder of dat dan ook echt wenselijk is. Er zijn drie verschillende metrostations die daar stoppen. Wall Street (Broadway-Seventh Avenue Line), Broad Street (Nassau Street Line) en Wall Street (Lexington Avenue Line).

De straat wordt ook voor het grootste gedeelte omringt door diverse wolkenkrabbers. Dit zou ook mede een reden zijn om daar heen te gaan. In Nederland en vele andere landen heb je geen wolkenkrabbers, dat zijn echt de dingen die je in Amerika kan zien. Alleen op deze reden al zou je daar heen kunnen gaan.


Algemene informatie Wall Street

De straat draagt de bijnaam canyons van New York. Dit is omdat door de vele hoge gebouwen de zon nauwelijks door de stad kan komen, en het dus bijna altijd donker is in de straat. De straat zelf is niet heel lang in totaal heeft het een lengte van 800 meter.

Op Wall Street is er in 1989 een woeste bronzen stier op het plein geplaatst. De politie was het hier niet mee eens en heeft het beeld toen verwijderd. De inwoners waren het daar ook niet mee eens en zijn toen in actie gekomen om de stier weer terug te laten plaatsen. De actie van de inwoners heeft gewerkt en heeft ervoor gezorgd dat de stier iets verderop teruggeplaatst is.

Wallstreet New York

Restaurants Wall Street

Op Wall Street zitten ook een aantal goede restaurants. Je kunt daar heerlijk dineren of een lekkere uitgebreide lunch nuttigen. Je kunt bij een restaurant gaan zitten en genieten van het uitzicht op de meest bekende beursplein van de Wereld. Er zijn verschillende restaurants met verschillende gerechten en verschillende uitzichten. Je kunt er dus zelf kiezen hoe of wat je wilt doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ergens anders te eten, maar als je de plek interessant vindt is het natuurlijk leuk te vertellen dat je daar ook gegeten hebt. Om dan ook niks verder te zeggen over het interessante uitzicht dat je hebt onder het eten.


Gezellige restaurants New York

Tip: Wil je tijdens je citytrip New York uit eten en naast een gezonde en lekkere maaltijd ook wat Aziatische cultuur snuiven? Bezoek dan een restaurant in Chinatown of Brooklyn. Daar vind je restaurants met een internationale keuken en smaken over de hele wereld. Je vindt er zeker ook vegetarische restaurants New York.

Stedentrips New York banner

Goede reisverzekering afsluiten.

Zeker bij een stedentrip New York is het van groot belang een goede reisverzekering af te sluiten. En het afsluiten van een annuleringsverzekering is zeker ook een goed idee. Vergelijk de voorwaarden vóór je een dergelijke polis af sluit en kijk ook goed wat je wel en niet in het vliegtuig naar New York mee mag nemen.