Broadway

Citytrip New York? Broadway moet je bezocht hebben!

Broadway is een van de bekendste theater straten in heel Amerika. Ook een van de grotere straten, hij loopt van Noord tot Zuid over de hele lengte van Manhattan tot Tarrytown. Voor menig acteur is het een droom om daar, op Broadway een keer te mogen staan in een theatershow. Het is tien keer spannender dan Wall Street. Voor regisseurs is het ook een droom om daar je productie te mogen spelen.

Stedentrips New York banner

Hotel Broadway boeken?

Je vindt hier op Broadway hippe, theater hotels. Maar er zijn ook enkele mogelijkheden om goedkoop te overnachten in Broadway. Wij hebben de leukste hotels van Broadway voor je op een rij gezet. Ook voor een overnachting in het kader van een last minute stedentrip New York.


De route langs Broadway

Indien je twijfelt over een bezoekje aan de lange straat van Broadway moet je rekening houden met een lang stukje wandelen. Het is namelijk een groot stuk wandelen. De straat Broadway ligt dicht bij Times square. Het hele jaar door trekt Broadway een groot publiek. Zowel voor theaterliefhebbers als van mensen die puur de straat willen zien en bewandelen. Broadway is ook geschikt in het kader van een single reis New York. Met zijn allen naar het theater gaan, wat drinken en gezellig uit eten. Hoe leuk kun je het niet samen hebben?

drukte op broadway

Battery Park

De straat van Broadway begint bij Bowling green bij het Battery Park. Dit is het meest zuidelijke punt van Manhattan. Richting het noordoosten loop je langs de Trinity Church en het stadshuis van New York. Hier ontstonden de eerste wolkenkrabbers in de stad. Vroeger was er een parade die verzonnen was om helden te huldigen, deze parade heette ticker-tape parade. Een van de oudste kerken in New York staat er ook nog, de Saint Paul’s Chapel.


Patroon van schaakborden

In het noorden van Lower Manhattan is Broadway de enige straat die niet het patroon van schaakborden volgt. Verder in het noorden ligt de oostgrens van Greenwich Village en de westgrens van East village. Langs de straat staat de New York University die op de route naar Union square ligt. Hier kruist zij ook nog met Park avenue. Op de kruising met Fifth avenue ligt Madison Square waar de beroemde Flatiron building staat.

Vanaf Madison Square loopt Broadway richting het noorden langs het Herald Square. Hier staat een van de grootste warenhuizen in de wereld genaamd Macy’s. Als je doorloopt loop je dan weer langs Times square en de Columbus circle. Op deze straat loop je langs het lincoln centre die op 65th street staat.

TUI Stedentrip New York banner

Broadway kruist op 107th street west end avenue.

Op 116th street die gekruist wordt staat een andere bekende universiteit namelijk Columbia-universiteit. In het meest noordelijke punt van de stad heb je de Broadway-bridge die de Harlem river oversteekt. Marble hill staat ook nog door de straat heen en The Bronx ook. Aan het einde van de straat verlaat het New York.


Theater Broadway

Het theater is een van de bekendste bezienswaardigheden van de straat. Het theater heeft 40 zalen in totaal met een totale zitplaats aantal van 500. Een theatervoorstelling op Broadway is niet een van de doorsnede voorstellingen. Alleen de beste voorstellingen en acteurs komen daar. Mocht je dus van theater houden is dit een plek die je zeker moet bezoeken.

musicals op broadway

Goedkope tickets Broadway

De TKTS-kramen die op meerdere locaties staan verkopen kaartjes voor dezelfde dag. Deze zijn meestal 50% goedkoper dan de officiële tickets. Dit doen ze zodat de lege stoelen gevuld worden. Veel theaters hebben ook kortingen voor studenten en mensen die een staanplaats kopen. Op deze manier zorgen ze ervoor dat ze altijd winst maken en geen lege stoelen hebben bij een voorstelling.
Verder kan je hier tickets Broadway kopen


Tony Awards

In juni worden ieder jaar de Tony Awards uitgereikt. De Tony is de belangrijkste award die je kunt krijgen in de theaterwereld. Met deze award worden de artiesten geëerd met een prijs. Voor de uitreiking van de awards worden vaak bekende mensen gevraag om meer aandacht te krijgen ervoor. Tegenwoordig wordt de uitreiking van de Tony Awards ook op tv uitgezonden. Op deze manier kan iedereen kijken naar de awards. De awards worden uitgereikt voor verschillende categorieën binnen het theater. Zo kun je als acteur maar ook als regisseur een award krijgen. Als je van uit gaan, cultuur en het theater houdt, mag een bezoek aan Broadway niet uitblijven. Zelfs als je een 2 of 3 daagse citytrip New York hebt geboekt, kan Broadway het hoogtepunt van de stedentrip Amerika zijn.

Stedentrips New York banner