Highline Park New York

Uitzicht vanuit het Highline Park New York

Bezoek tijdens je stedentrip New York het Highline Park.

Stedentrips New York banner

Hoog gelegen

Het Highline Park is een park dat hoger ligt dan de normale parken in New York. Dit park werd aangelegd op een oude spoor lijn die niet meer in gebruik is. Hier komen dagelijks veel toeristen op af maar ook bewoners van de buurt die er graag komen. Het park ligt ten noorden van Manhattan. Het is een heel ander park dan bijvoorbeeld Central Park.


Hotel in omgeving Highline Park boeken

Boek een goedkoop hotel omgeving Highline Park of boek een citytrip New York inclusief vliegtickets, transfers en hotel.
Je kunt bijvoorbeeld een 5 daagse cityrip New York boeken met hotel in de omgeving van Highline Park

highline park

Geschiedenis Highline Park

Sinds de jaren 80 werd de spoorlijn al niet meer gebruikt, alleen werd er op dat moment niks mee gedaan. Pas na een aantal jaar kan het idee om er iets mee te doen in plaats van het te slopen. Hier is het idee ontstaan om er een soort park van te maken met veel groen. Het idee is afgeleid van een park die in Parijs ook staat. Dit park in Parijs heet promenade plantée.

In 2004 zijn de plannen wat concreter geworden en is er 50 miljoen dollar uitgetrokken om dit project uit te voeren. James Corner is degene die er toentertijd de leiding had over het gehele project. Hij heeft ervoor gezorgd dat alles in goede banen is geleid. Piet Oudolf een Nederlandse ontwerper heeft het gehele park voorzien van mooie planten.


Hoe ziet het park Highline Park er uit?

Er zijn vlakke tegels neergelegd zodat het park makkelijker bewandeld kan worden. Sommige paden zijn zelfs geschikt voor een rolstoelvakantie. Tussen de tegels zie je nog wel een stukje van de oude spoorweg. Kleine andere accenten van de oude spoorweg is ook nog wel eens terug te zien. Verder is het park voorzien van 120 verschillende planten. Hierbuiten heb je ook wilde planten die ertussen groeiden. Dit wordt gelaten omdat die het park dan toch ook nog een stukje natuurlijk gedeelte heeft. Uiteraard wordt het park verder wel goed onderhouden.

TUI Stedentrip New York banner

Vanaf het park kun je veel verschillende dingen zien in New York. Een paar uurtjes in het park zorgt er dus ook voor dat je meerdere dingen in New York te zien krijgt. Dingen die je kunt zien zijn bijvoorbeeld de Hudson river, Manhattan. Er zijn 11 ingangen om het park binnen te komen. Voor mensen die een lift nodig hebben is het verstandig te kijken welke ingangen deze hebben. Het is wellicht een leuk idee om je bezoek aan dit unieke park te combineren met een visite Vrijheidsbeeld

highline park in New York

Wat kun je er allemaal doen?

Je kunt ervoor kiezen om zelf vrij door het park heen te lopen en te kijken wat je vanuit daar gaat doen. Indien je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het park kun je een High line tour doen. Hier loop je dan door het park met een tour guide die alles verteld over de geschiedenis van het park, en kun je vragen stellen over het park. Dit is vrijwillig en hoef je dus niet verplicht te doen. Het mooiste moment om het park te bezoeken is vanaf eind maart tot eind oktober. In die periode staan de bloemen in bloei en is het mooier.


Tijdens de wandeling zal je ook wel eens kunst tegen kunnen komen. De high line doet mee aan 30 verschillende artistieke projecten. Hierdoor kom je vaak kunststukken tegen in het park die je kunt bewonderen. Dit kunnen standbeelden zijn, schilderijen, shows of zelfs video’s. Genoeg te zien dus tijdens je wandeling door dit park tijdens je Citytrip New York.

Stedentrips New York banner

Van A naar B gaan

Wat mensen vaak ook doen is via de High line naar een andere locatie gaan. In plaats van dat je door de normale straten loopt, loop je dan door de High line om een leukere route te hebben. Je kunt er dan voor kiezen iets meer tijd uit te trekken voor het bewandelen van de High line, maar je kunt ook snel erdoorheen. Stel je hebt het al gezien dan is het gewoon leuk er weer doorheen te lopen alleen hoef je dan niet weer alles rustig te bekijken. Wel moet je opletten op welk tijdstip je dat doet. Sommige tijdstippen zijn drukker namelijk en dan kom je langzamer door het park heen.