Als je een citytrip New York hebt geboekt, zijn dit 10 hoogtepunten.

Voor jouw 3 tot 7 daagse stedentrip New York

Als je een 3 of 4 daagse stedentrip New York hebt geboekt, kan je mogelijk wel tot 6 hoogtepunten zien. Heb je een 6 of 7 daagse citytrip New York geboekt, kan je misschien wel alle 10 highlights zien.

Stedentrips New York banner

1. Het vrijheidsbeeld

New York staat natuurlijk bekend om het vrijheidsbeeld. Als je naar New York gaat moet je die dus natuurlijk gezien hebben. Je kunt niet terug naar Nederland gaan en vertellen dat je hem in het echt niet gezien hebt. Om naar het vrijheidsbeeld te komen moet je via een boot. Je koopt dan een kaartje en gaat via de boot naar de plek waar het vrijheidsbeeld staat. Wel moet je weten dat het aardig wat trappen zijn die je moet oplopen om naar het vrijheidsbeeld te komen, om precies te zijn 354 trede. Je hebt ook de optie om met een veerboot een tour te krijgen waarbij je alleen langs het vrijheidsbeeld reist en je dus niet erop gaat. Dan heb je hem ook gezien alleen niet van dichtbij of vanuit boven het uitzicht over de hele stad.

vrijheidsbeeld New York

2. Central park

Een plek die ook vaak voorkomt in films en verhalen is Central park. Central Park is een park wat dus midden in New York staat. Het park is omringt door alle grote gebouwen. Als je op de kaart van New York kijkt zie je ook in het midden een heel groot stuk ovaal groen en eromheen allemaal bebouwde stad. Vandaar ook de naam Central park omdat het centraal in de stad staat. Het park is 3 vierkante kilometer, dat is een aardig groot park. Er zijn een aantal dingen die je in het park ook kunt doen zoals bijvoorbeeld het Central park zoo! Amerikanen komen er vaak gewoon om te sporten of gewoon te wandelen voor een frisse neus. Gezien het park zo groot is mag je er wel echt de tijd voor nemen om door het park heen te gaan, maar indien je liever niet het hele park doorloop kun je ook een fiets huren. Je hebt ook nog de optie om op die toeristische fietsen te gaan of met een paard met wagen.


3. Times square

Nog een aardig belangrijke en populaire plek in New York is Times square. Times square is altijd druk en levendig. Omringt door allemaal digitale borden die allerlei reclames laten zien van de nieuwste dingen! Vaak is dit een plek waar mensen elkaar ontmoeten, maar voor toeristen is het gewoon een mooie plek om te zien. Het gebeurd namelijk nergens dat je neonborden met reclames hebt in zulke grootte aantallen. Met oud en nieuw wordt hier ook een feestje gehost die heel populair is voor vele mensen thuis.

Times Square overdag

4. Fifth avenue

Mocht je van winkelen houden en wil je echt de Amerikaanse shop vibes? Dan moet je zeker bij Fifth avenue gaan kijken. Dit is een van de meest bekende winkelstraten van New York. Hier heb je allerlei leuke winkeltjes waar je zeker weten wat leuks kan vinden. Gezien de populariteit van de straat zijn het meestal ook dure merken die daar zitten. Of je er iets gaat kopen of niet het is wel heel mooi om gezien te hebben in het echt!

Mocht je geen interesse hebben in etalage kijken of dure spullen winkelen dan heb je daar ook leuke andere bezienswaardigheden. Het empire state building staat bijvoorbeeld ook in deze straat, ook Patricks kathedral en het Rockefeller center. Voor de museum liefhebbers heb je ook de museum mille, daar zijn veel verschillende museums van New York.


5. High line park

Sinds 2009 is er stadspark ontstaan genaamd de high line park. Deze ligt op een oude spoorweg die niet meer in gebruik was. Je wandelt tussen een hele mooie stukken groen door de straten van New York. Je krijgt dus echt het New York effect door de straten te zien waarbij je ook gewoon nog tussen het groen bevind. Het park is ongeveer 2.3 km. Het word aangeraden om voor 10:00 naar het park te gaan omdat alle Amerikanen op dat moment daar zijn. Later op de dag krijg je alle toeristen, maar als de Amerikanen er zelf zijn geeft dat toch een ander gevoel en effect op je bezoek.

central park New York in de herfst

6. Broadway

Broadway is ook een zeer bekende plek in New York. Het zit dichtbij Times square dus je kunt ze beide op dezelfde dag bezoeken. Broadway is bekend om de meest bekende theatervoorstellingen. Voor vele theateracteurs is het dan ook een droom om op Broadway te kunnen staan. Mocht je dus een theaterliefhebber zijn kun je deze plek zeker niet overslaan.

Indien je gewoon een leuke ervaring wilt hebben op Broadway is het vooralsnog aan te raden om een theatervoorstelling te bekijken. Ongetwijfeld zal er wel iets tussen zitten wat je interessant lijkt. Het kan in ieder geval gegarandeerd worden dat het een goede voorstelling is, want alleen de beste eindigen daar.

TUI Stedentrip New York banner

7. Chinatown

In New York zijn er al zoveel verschillende plekken vol diverse culturen. Je hebt Russische, joden, Italiaanse, nog veel andere en bij deze de meest bekende China town. China town is een van de bekendste mede omdat het buiten China zelf een van de grootse Chinese wijk is. Hier wonen namelijk ongeveer 300.000 Chinezen. Wat je kunt verwachten als je daar een bezoekje brengt zijn allemaal typische Chinese dingen. Denk aan Chinese winkeltjes, restaurants en masseurs. Ook cultuur gerelateerde dingen vindt je daar.

winkel chinatown new york

8. Wall Street

Wall Street staat eigenlijk voornamelijk bekend om de financiële gebeuren die daar aan de hand zijn. Hierbij moet je vooral denken aan de aandelen beurs, de beurs om te beleggen. Het is de plek van het geld om het zo maar te zeggen. De plek staat vol met mooie wolkenkrabbers en andere mooie luxe gebouwen. Je bent daar ook omringt door zakenmannen die daar hun geld proberen te verdubbelen.
Bij een bezoekje aan Wall Street hoef je niet meteen de beurs zelf ook echt op. Het bezoeken ervan en het zien is al iets leuks om te doen. Het proeven van de atmosfeer daar is een hele ervaring al op zichzelf.


9. Brooklyn

Net als Manhattan is Brooklyn ook een stadsdeel van New York. Vaak word deze plek ook omschreven als een van de leukste plekken in New York. Het verschil met de twee is voornamelijk dat je in Brooklyn het leven nog echt ziet waar je in Manhattan omringt bent met hoogtepunten van de stad. Hier zie je echt hoe de Amerikanen leven en hoe de stad er dan ook uitziet. Dus als je echt zo een toeristische trip wilt moet je dit zeker niet overslaan!

wolkenkrabbers in New York

10. Empire state building

Iedereen kent de Empire state building denken wij wel na het 9/11 incident. Het is een van de hoogste gebouwen ter wereld die toentertijd door een vliegtuig doorboort werd. Hier zijn veel doden gevallen en is het ook een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis geweest voor de Amerikanen. Vanwege deze reden en het is het hoogste gebouw ter wereld daarom is het een interessant idee om deze te bezoeken.