Harry Potter Musical in New York

Harry Potter Musical in New York

Citytrip New York geboekt en op zoek naar een leuke activiteit?
De Harry Potter Musical in New York is iets voor jou als je van musicals houdt.

Musicals in New York

New York is de beste vakantiebestemming voor de echte liefhebbers van musicals. Je moet tijdens je citrytrip New York in ieder geval de Harry Potter versie gezien hebben. Vanzelfsprekend moet jij daarvoor op Broadway zijn. Jaarlijks verschijnen hier de bekendste musicals en die kan jij als toerist ook gaan bezoeken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tickets te kopen voor Harry Potter and the Cursed Child. De musical op Broadway duurt drie en een half uur, inclusief de pauze. Het is momenteel één van de populairste musicals in New York, dus het slim om nu alvast jouw tickets op de kop te tikken. De musical zal plaatsvinden in het Lryic Theatre. Het is een geweldige belevenis en zou eigenlijk bij de 10 hoogtepunten van New York vermeld moeten worden.


Splinternieuw Harry Potter verhaal

Wij mochten een lange tijd geleden al kennismaken met Harry Potter en zijn vrienden Hermelien en Ron. De boeken van J.K. Rowling werden wereldwijd bestsellers en ook de verfilmingen waren een extreem groot succes. Harry Potter is één van de grootste en succesvolste franchise aller tijden geworden. J.K. Rowling bracht op een gegeven moment een script uit, genaamd Harry Potter and the Cursed Child. Het script is nog altijd niet verfilmd, maar wel te zien in de theaters.

In het verhaal gaat de aandacht uit naar een nieuwe generatie. De bekende hoofdrolspelers zijn nu allemaal volwassenen, precies zoals in de laatste scene van de afsluitende Harry Potter film. Jij volgt in het verhaal de kinderen van Harry, die voor de eerste keer naar Zweinstein afreizen. De Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus staat dus in de schijnwerpers. Het is een spannend verhaal vol met verrassingen.

Harry Potter draak

Tickets kopen voor de Harry Potter Musical

Jij kan online gemakkelijk tickets aanschaffen voor de Harry Potter Musical in New York. Het fijne is dat jij geen last hebt van tussenpersonen, maar direct bij het theater de kaartjes koopt. Je zal dus ook de echte prijs betalen en de tickets zijn gegarandeerd echt. Ongeveer een week voor de voorstelling ontvang jij de tickets in de mail. Je kan eenvoudig online betalen met iDeal of een creditcard. Het is tevens mogelijk om de tickets in een QR-code te ontvangen op de smartphone. Je hoeft de kaartjes daardoor niet uit te printen en je hebt de tickets altijd bij de hand.


Lyric Theatre in New York

Het Lyric Theatre in New York is gelegen op Broadway. Het theater in Manhattan bestaat al sinds 1903 en is dan ook zeer bekend in de Amerikaanse stad. In 2018 werd Harry Potter and the Cursed Child voor de eerste keer opgevoerd en sindsdien wist de musical al vele records te breken. Het Lyric Theatre biedt plaats aan meer dan 1600 bezoekers. In het verleden ging het theater ook door het leven als het Apollo Theatre, Hilton Theatre en het Foxwoods Theatre.

musicals op Broadway

Andere musicals in New York

Broadway beschikt over diverse grote theaters en er zijn dan ook meerdere producties die jij kan bezoeken. Je moet denken aan The Michael Jackson Musical, Aladdin, The Lion King, Chicago en The Phantom of the Opera. De ticketprijs voor de populairste musicals begint bij ongeveer 110,00 euro per kaartje, maar de prijzen kunnen verschillen per musical. Als je met je vrienden of vriendinnen een stedentrip maakt en voor New York kiest, moet je zeker eens kijken een musical op Broadway te bezoeken.