Vliegen naar Amerika en wat je mag meenemen

Wat je mag meenemen in het vliegtuig naar Amerika

Spannend, al die voorbereidingen op je reis naar Amerika. Je wil uiteraard wat spullen van huis meenemen in het vliegtuig. Weet jij hoeveel handbagage je mag meenemen en wat daarin mag zitten? En hoe zit het met bagage die in het ruim gaat? We leggen het je graag uit.

VakantieDiscounter New York banner

Handbagage

De reis naar Amerika per vliegtuig duurt meerdere uren dus is het handig als je wat handbagage kunt meenemen. Er gelden regels voor welke artikelen wel en niet in de handbagage mogen. Lees ze even goed door zodat je zonder problemen snel kan inchecken. Je mag zelfs twee stuks handbagage gratis meenemen in het vliegtuig waarvan de ene een maximum gewicht van 10 kilo heeft, en niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Daarnaast mag je nog een tas of klein koffertje meenemen dat je onder de stoel voor je plaatst. De afmetingen hiervan mogen niet groter zijn dan 35 x 20 x 20 cm.


Je mag in je handbagage 1 liter aan vloeistoffen meenemen. Voorwaarde is dat ze verpakt zijn in verpakkingen van elk 100 ml. Stop alle vloeistoffen als gels, spuitbussen, zalfjes enzovoorts in een hersluitbare en doorzichtige plastic zak. Medicijnen en/of dieetvoeding mag ook in de handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100 ml. In de action folder volgende week vind je allerlei handige verpakkingsmiddelen die ideaal zijn om mee te nemen in je handbagage.

TUI fly banner

oversteken in New York City

Bagage voor in het ruim

Bij ruimbagage krijg je te maken met securityregels wat wel en niet mee mag. Wil je grote of afwijkende bagage meenemen? Dan moet je dat inchecken als afwijkende bagage. Denk dan aan bijvoorbeeld bagage met een gewicht tussen de 32 en 80 kilo. Grote pakketten mogen een maximale afmeting hebben van 350 x 100 x 100 cm. Dit zijn bijvoorbeeld fietsen, grote muziekinstrumenten, ski’s of golftassen. Het vervoer van vloeistoffen in het bagageruim is geen probleem, mits de vloeistoffen niet ontvlambaar of giftig zijn. Verder mag zo’n beetje alles mee in de ruimbagage.


Uiteraard mogen er geen gevaarlijke voorwerpen worden vervoerd zoals vuurwapens of pijl en boog. Nepwapens zijn verboden, zelfs speelgoedgeweertjes. Qua gewicht zijn er geen nationale of internationale regels. Het maximale gewicht mag niet zwaarder zijn dan 32 kilo. Verschillende luchtvaartmaatschappijen kunnen afwijkende regels hebben. Verstandig om die even te checken dus. Via de website van Brussels Airport vind je nog aanvullende informatie die van pas kan komen bij het voorbereiden van je reis.

VakantieDiscounter New York banner