Gratis activiteiten in New York voor je citytrip

Citytrip New York?

Deze activiteiten in New York zijn gratis.

VakantieDiscounter New York banner

Gratis en voor iedereen toegankelijk

De Verenigde Staten hebben onwijs veel te bieden en veel Nederlandse vakantiegangers laten zich graag door het enorme land verrassen. Er kan bijvoorbeeld een rondreis worden gemaakt door verschillende Amerikaanse staten of je kan een gokje gaan wagen in Las Vegas. Echter kiezen verreweg de meeste toeristen voor een stedentrip naar New York. Geen gekke keuze, want deze immense en iconische stad beschikt over tal van bezienswaardigheden. New York is alleen ook een peperdure stad, maar ook daarvoor zijn voldoende oplossingen. Je wist het misschien nog niet, maar de onderstaande activiteiten zijn helemaal gratis in New York.


Kosteloos een museum bezoeken in New York

Een museum bezoeken is voor veel reizigers wel een must, zeker als New York de bestemming is. Het Guggenheim Museum is bijzonder populair, maar je zal wel al snel 25 dollar moet neerleggen voor een toegangskaartje. Het kan veel goedkoper en zelfs gratis. Er zijn meerdere bekende musea in New York die bezoekers de kans bieden om kosteloos een bezoek te brengen. Dat kan meestal alleen op bepaalde tijden, dus het is slim om dat even vooraf te controleren. Sommige musea vragen om een entreebedrag naar eigen keuze, dus dan kan je ook een dollar betalen om toegang te krijgen tot de collectie. Enkele aanraders zijn het 9/11 Memorial & Museum en het Museum of Arts and Design.

liberty island New York

Geniet van het iconische Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is een iconische bezienswaardigheid in New York. Iedere toerist moet het standbeeld eens gaan bekijken in de stad. Het Vrijheidsbeeld staat op het eveneens bekende Liberty Island en het eiland alleen trekt al miljoenen toeristen per jaar. Overigens is het bezoek aan het eiland niet gratis, dat geldt eveneens voor een wandeling naar de top van het beeld. Echter kan jij wel kosteloos op de Staten Island Ferry stappen en onderweg genieten van het imposante Vrijheidsbeeld.


Ontdek de stadsparken in New York

New York staat ook bekend als een grote betonnen stad, maar je kan ook prima tot rust komen in één van de stadsparken. De Amerikaanse stad heeft meerdere parken in de aanbieding. De lokale bevolking komt dan ook graag in de parken voor een picknick, een rustmomentje of een sportsessie. Mocht jij van het hardlopen zijn, dan kan jij hier prima een rondje gaan rennen. Central Park is het bekendste stadspark en kent een enorme oppervlakte van meer dan 340 hectare. Er is zelfs een dierentuin in het stadspark te vinden. In de winterperiode raden wij het Bryant Park aan, mede vanwege zijn grote schaatsbaan. Daarnaast is het Highline Park New York ook een aanrader.

highline park in New York

Niet alleen door de stadsparken lopen in nacht.

Alleen op reis? Ook dan zijn die gratis activiteiten New York aantrekkelijk.
Overigens is het verstandig om in de nachtelijke uurtjes niet alleen door de stadsparken te lopen, simpelweg voor de veiligheid.
In principe geldt dat voor alle alleenstaande reizen.


Grand Central Terminal bezoeken

Dat New York een grote stad is, dat is algemeen bekend. De lokale inwoners moeten vanzelfsprekend ook gemakkelijk kunnen reizen en dat is mogelijk via Grand Central Terminal. Het is één van de grootste treinstations van de wereld en bestaat al sinds 1871. Wij raden je zeker aan om eens een wandeling door het imposante gebouw te maken en even goed te kijken naar de historische klok boven het informatiepunt. Er worden trouwens ook betaalde tours aangeboden en dan kom jij op enkele unieke plekken in het Grand Central Terminal.

Selfie Sightseeing tour New York

Kijk je ogen uit op Times Square

Times Square is misschien wel het bekendste deel in New York. Het plein is gelegen in het hartje van de Amerikaanse stad en is zelfs een heuse bezienswaardigheid. Dat komt grotendeels door de films die op Times Square zijn opgenomen. De neonlichten en de billboards zorgen voor een uniek en spectaculair geheel. Het is weer typisch zo’n plek waar jij zeker een keertje moet zijn geweest in New York.


Kosteloze stadstours

Er worden verschillende tours aangeboden in New York. Een groot aantal tours is zeker niet gratis, maar sommige zijn dat dus wel. Free Tours worden dagelijks aangeboden in de stad en ook dan zal een ervaren gids de helpende hand bieden. Natuurlijk is wel zo gepast om een fooi achter te laten.

musicals op Broadway

Ontdek de New York Public Library

Een bibliotheek is misschien niet de eerste bezienswaardigheid die jij op het verlanglijstje zet, maar wij raden je zeker aan bezoek aan de New York Public Library aan. De New Yorkse bibliotheek bestaat al ruim 100 jaar en beschikt over een prachtig interieur. Daarnaast is het mogelijk om te genieten van een gratis rondleiding. De rondleidingen worden zeven dagen per week georganiseerd. Het komt ook nog wel eens voor dat er tentoonstelling worden georganiseerd in de New York Public Library.


selfie stedentrip New York

Televisieshows bijwonen

New York is ook de plek waar verschillende beroemde televisieshows worden opgenomen. Het gaat dan om diverse komische talkshows, zoals The Tonight Show van Jimmy Fallon en de Saturday Night Live. Het is mogelijk om jezelf online alvast aan te melden voor een plekje in de studio. Je kan dan de show bijwonen en hoogstwaarschijnlijk komen er ook nog wereldberoemde gasten op bezoek. Let op, er zijn bijzonder veel mensen die zich aanmelden voor een gratis ticket. Wij raden je aan om jezelf voor meerdere shows aan te melden, dan maak je net wat meer kans op deze unieke ervaring.


VakantieDiscounter New York banner