Vrijheidsbeeld New York

Vrijheidsbeeld bezoeken tijdens je stedentrip New York.

Zodra je aan New York denkt denken de meeste al aan het vrijheidsbeeld. Dit is dan ook wel een van de meest populaire toeristische plekken waar je tijdens je citytrip New York naartoe kunt gaan, maar wat kun je daar allemaal doen? Wat kun je plannen als je het vrijheidsbeeld wilt zien?


Combineren met andere hoogtepunten New York.

Een bezoek aan het vrijheidsbeeld New York kan je bijvoorbeeld combineren met een visit aan het Times Square, Central Park of Empire State Building. Houd er echter rekening mee dat de afstanden tussen de vele Highlights groot kunnen zijn en dat iedere bezienswaardigheid wel een dag waard is. Zelfs als je een 3, 4, 5 of 7 daagse citrip New York hebt geboekt, zal je keuzes moeten maken. Dat geldt ook voor de keuze hotels New York.

Stedentrips New York banner

Vrijheidsbeeld staat symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid

Het vrijheidsbeeld in Amerika the statue of Liberty genoemd is een 46 meter hoog standbeeld. Met de sokkel is het standbeeld 93 meter. Frankrijk heeft dit beeld als geschenk aan Amerika gegeven ter ere van heet eeuw feest van de onafhankelijkheidsverklaring, maar ook voor een teken van vriendschap tussen de twee landen. Het standbeeld staat symbool voor vrijheid. Dit is een van de belangrijkste kernwaarde in Amerika.


Liberty Island

Het vrijheidsbeeld staat op een eiland genaamd Liberty Island. Wil je het vrijheidsbeeld bezoeken dan moet je via een boot naar het eiland komen. Dit kun je heel makkelijk doen door online kaartjes te kopen. Voor je de boot opgaat word je goed gecheckt. Je kunt het vergelijken met een controle op de luchthaven.

liberty island New York

Je kunt ervoor kiezen om alleen het eiland te bezoeken en het vrijheidsbeeld van buitenaf te zien. Je kunt er ook voor kiezen om het vrijheidsbeeld in te gaan. Nadat je denkt dat je van het eiland af wilt word je eerst naar een ander eiland gebracht met de boot. Hier kun je kiezen of je uitstapt en later de boot terug naar Manhattan pakt of dat je blijft zitten en meteen teruggaat.


Wat kan je op Liberty Island bezoeken?

Of je nu een stedentrip New York maakt in het kader van een personeelsreis, vriendinnenuitje of familieweekend, Op Liberty Island heb je meerdere dingen die je kunt bezoeken. Sinds kort heb je ook het Statue of Liberty museum. Hierin staat alles over de geschiedenis van het vrijheidsbeeld. Iedereen kan het museum in die op het eiland is hier hoef je dus geen nieuwe kaartjes voor te kopen. Je hebt daar ook een klein theater dat allemaal fragmenten laten zien van de geschiedenis en alles over het vrijheidsbeeld.

TUI Stedentrip New York banner

In het vrijheidsbeeld

Mocht je er toch voor kiezen om het vrijheidsbeeld van binnen te willen zien, dan heb je meerdere opties. Als eerste optie heb je om helemaal naar boven te lopen. Om precies te zijn loop je dan 354 treden. Om daar te komen moet je wel een reservering maken van tevoren en kaartjes kopen. Als je naar boven gaat mag je alleen je camera, medicatie en je ticket meenemen. De rest van de spullen doe je beneden in een kluisje.

central park New York

Mocht je toch niet zoveel treden naar boven willen lopen dan kun je ook ervoor kiezen alleen het voetstuk in te gaan. Ook daar heb je een mooi uitzicht van de stad alleen is het minder hoog. Je kunt ervoor kiezen om in de avond of in de middag te gaan. In de middag zie je alles in de stad in daglicht. Zo zie je meer details en misschien is dat jouw voorkeur. Mocht je in de avond gaan zie je de stad mooi gevuld met alle lichten. Zodra je vanuit de kroon kijkt zie je de mooie stad New York verlicht.


Statue of Liberty Crown Café

Niet veel mensen weten dat je boven in de kroon ook nog heerlijk kunt eten. In de kroon zit namelijk het Statue of Liberty Crown café. Het restaurant is geopend van 8:30 tot 17:15. Je kunt dus niet laat in de avond hier eten of een romantisch diner plannen helaas. Hier kun je verschillende gerechten eten waaronder ook vegetarische opties. Het is een toeristisch restaurant dus je zult er geen luxe delicatessen kunnen vinden helaas. Het is ook geen bedieningsrestaurant, wel kun je er gezellig zitten met een mooi uitzicht. Naast het restaurant vind je nog een souvenirwinkel. Hier kun je nog kleine souvenirs kopen voordat je weer naar beneden gaat.


VakantieDiscounter New York banner