Luna Park New York

Luna Park in New York (Coney Island)

Leuk om dit Luna Park tijdens je Citytrip New York te bezoeken.
Voor families een aanrader. Leuk te integreren in een 7 of 5 daagse Citytrip New York.


Leukste pretpark van New York

Er is in New York onwijs tijdens je citytrip veel te beleven, maar soms is het gewoon leuk om een pretpark te bezoeken. Wij raden dan aan om Luna Park in Coney Island te bezoeken. Het is niet zomaar een pretpark, maar het bekendste pretpark in de omgeving. In 1903 werd het pretpark geopend en sindsdien is het een begrip in New York. Je komt er allerlei bekende attracties tegen, zowel voor jong als oud. Jij kan nu alvast online een ticket kopen voor het Luna Park en jezelf alvast gaan verheugen op een fantastische tijd in het pretpark.

Selfie Coney Island Luna Park

Geschiedenis van het Luna Park

Luna Park werd in 1903 geopend en bestaat dus al bijna 120 jaar. Het pretpark kreeg in 1944 te maken met een enorme tegenslag. Een grootschalige brand zorgde ervoor dat verschillende attracties werden verwoest. Echter wisten enkele beroemde attracties te ontkomen aan de vlammenzee. In 2010 veranderde er veel, want er werd een splinternieuw Luna Park opgericht. De bezoeker kan dan ook genieten van 25 geweldige attracties in een sfeervolle omgeving.


Top 3 attracties in Luna Park

Er zijn 25 attracties beschikbaar in het Luna Park in New York. Natuurlijk kan jij alle attracties een keertje gaan uitproberen, maar wij raden zeker de onderstaande drie attracties aan.

donut eten

1. Cyclone achtbaan

De Cyclone achtbaan is iconisch en de populairste attractie in het Luna Park. Het is één van de allersnelste houtenachtbanen van de gehele wereld. Je wist het misschien nog niet, maar het park is tegenwoordig een zogeheten ‘New York City Landmark’. De achtbaan kan namelijk een topsnelheid aantikken van 96 kilometer per uur.

2. Slingshot

De Slingshot is geschikt voor iedereen die zoekende is naar spanning en snelheid. Je stapt in een soort van bal met twee stoeltjes. De bal zal met extreem hoge snelheid worden afgevuurd en bereikt een topsnelheid van ruim 140 kilometer per uur. Wij raden je aan om niet te veel te eten voordat jij in de Slingshot stapt.

3. Thunderbolt achtbaan

De Thunderbolt achtbaan staat bekend om zijn vrije val, extreme bochten en hoge snelheid. Zoek de spanning op en stap in de achtbaan. Het is typisch zo’n attractie waar je het liefst een keer of tien instapt.


Ticketprijs Luna Park in New York

Het Luna Park in New York is een geweldig uitje voor het hele gezin. En zeker aan te raden tijdens een familie vakantie of citytrip in New York. De ticketprijs begint bij 60,00 euro en dan krijg je toegang tot alle attracties. Echter moet je wel rekeninghouden met het seizoen. Het Luna Park is namelijk geopend van maart tot oktober. In de overige maanden in het Luna Park gesloten. Het is trouwens ook mogelijk om een polsbandje te kopen voor toegang tot het park, waarna er een kleine toeslag moet worden neergelegd voor bepaalde attracties.