Informatie over New York

Wil je een citytrip New York boeken?

Dan is het leuk om wat achtergrond informatie te hebben. New York is niet alleen en grote stad met miljoenen inwoners en  vele beroemdheden en bijzondere gebouwen en parken, het is een city die zijn gelijke niet kent De cijfers hieronder laten je zien hoe groot en bijzonder New York wel niet is. Of je nu een stedentrip New York wilt boeken voor 5, 6, 7 of 8 dagen. De stad is te groot en bijzonder om in een week te kunnen zien. Als je eenmaal verliefd bent geworden op New York kom je zeker nog eens terug.


Hoeveel inwoners heeft New York?

New York is de dicht bevolkste stad van de Verenigde Staten en heeft tussen de 9.500.000 en 10.000.000 inwoners. Er zijn 5 grote stadsdelen, Brooklyn, The Bronx, Manhattan, Staten Islands en Queens. De bevolking van New York is heel gemeleerd en niemand weet hoeveel mensen in New York  werken en verblijven zonder verblijfsvergunning. Er zijn veel arbeidsmigranten uit met name Mexico.

Stedentrips New York banner

Hoeveel toeristen bezoeken New York jaarlijks?

Er komen jaarlijks wel 65.000.000 tot 70 miljoen toeristen per jaar naar New York. Hiervan komt 99 % met het vliegtuig. Veel reisorganisaties bieden goedkope vliegtickets naar New York aan. Het toerisme vanuit Azië en met name China naar de Verenigde Staten groeit enorm maar ook vanuit Europa weet men New York te vinden. Vooral jonge mensen en 30-ers en 40-ers vinden een stedentrip New York enorm aantrekkelijk.


Vervoer in New York.

Als je een citytrip New York hebt geboekt, is het meest eenvoudige je met de taxi te laten rijden. New York heeft echter ook een goed metro netwerk. Je kunt je echter ook prima met de fiets of lopend verplaatsen want veel bezienswaardigheden liggen redelijk dicht bij elkaar. Daarnaast heeft New York ook een uitgebreid bus netwerk en ook dat is een goede optie. Hier vind je alles over het metro netwerk in New York.

oversteken in New York City

New York is een duurzame stad.

New York staat samen met San Francisco bekend als meest duurzame stad van de Verenigde Staten.  Je vindt er duurzame hotels, vegan restaurants, duurzame congrescentra, biologische supermarkten,  veel kunstenaars en veel duurzame overheidsgebouwen. Duurzame energie, New York maakt er al jaren werk van.


TUI Stedentrip New York banner