Wat zijn de leukste wijken van New York om te bezoeken?

Een stedentrip naar New York City is een fantastische ervaring, niet alleen vanwege de iconische bezienswaardigheden, maar ook vanwege de diverse en bruisende wijken die de stad rijk is. Elke buurt heeft zijn eigen unieke karakter, geschiedenis en charme. Hier zijn enkele van de leukste wijken die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de geweldige wijken in New York!

Wat zijn de leukste wijken van New York om te bezoeken?

Boek hier je vakantie in New York:

De 7 leukste wijken van New York

1. Harlem

Harlem ligt in het noorden van Manhattan en staat vooral bekend om de Afro-Amerikaanse cultuur. Een groot deel van de inwoners heeft dan ook een link met het Caraïbische gebied. Een leuk weetje: in de 17de eeuw werd deze stad gesticht door de Nederlander Peter Stuyvesant.

Hij gaf de wijk de naam Nieuw-Haarlem. In deze wijk vind je het Apollo Theater waar grote artiesten, zoals Michael Jackson zijn carrière starten. Vergeet hier ook zeker geen soulfood te proeven en te genieten van de levendige muziekscène.

2. Chinatown

Chinatown staat bekend als een van de meest bekende wijken van Manhattan. Met meer dan 200 Chinese restaurants in de omgeving, is het een waar paradijs als je van lekker eten houdt. Bovendien kun je genieten van levendige markten en uitstekend winkelen in deze bruisende buurt.

In het zuidelijke deel van Manhattan bevindt zich ook het financiële district, waar je bezienswaardigheden zoals Wall Street, het World Trade Center en Battery Park kunt verkennen. Vanuit Battery Park kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

3. Upper West side

De Upper West Side staat bekend om zijn elegante architectuur, brede straten en culturele instellingen. Het Lincoln Center, een van ’s werelds grootste culturele complexen, biedt theater, opera en ballet. Central Park strekt zich uit langs de oostelijke grens van de wijk waardoor het een ideale plek is voor ontspanning en recreatie.

4. Lower East Side

De Lower East Side heeft een rijke immigrantengeschiedenis en is nu een trendy wijk met een mix van boetieks, kunstgaleries en innovatieve restaurants. Verken de Tenement Museum om inzicht te krijgen in het leven van immigranten in de vroege 20e eeuw. Proef heerlijke gerechten in de diverse eetgelegenheden die de wijk te bieden heeft.

5. Brooklyn

Bij aankomst in Brooklyn betreed je de trendy wijk Dumbo, wat staat voor “Down Under the Manhattan Bridge Overpass”. Deze buurt behoort tot de hipste plekken van New York. Vanuit Dumbo geniet je van een schitterend uitzicht op de indrukwekkende Brooklyn Bridge. Opvallende bezienswaardigheden zijn onder andere het Brooklyn Bridge Park, de Brooklyn Botanic Garden en het Brooklyn Museum. Brooklyn heeft in de loop der jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan.

Hoewel de wijk vroeger bekendstond om criminaliteit is het nu een bloeiend gebied. Ooit lege fabrieksgebouwen zijn nu het thuis van kunstenaars en lofts zijn omgetoverd tot luxueuze studio’s en appartementen. Hoewel het oorspronkelijk idee was bedoeld om er een rustige en bewoonbare wijk van te maken, is Dumbo inmiddels uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze en kostbare plekken in heel New York.

6. SoHo

SoHo staat voor “South of Houston Street” en is een betoverende wijk in New York City die een perfecte vakantiebestemming biedt. De wijk is bekend om zijn unieke winkels, artistieke atmosfeer en indrukwekkende architectuur.

SoHo trekt bezoekers aan met zijn diverse culinaire scene en culturele evenementen. Of je nu door de straten wandelt, geniet van de kunstgalerijen of proeft van de culinaire hoogstandjes. SoHo staat garant voor een onvergetelijke ervaring in het hart van Manhattan.

7. Staten Island

Deze wijk in New York is nog niet zo populair als het centrum van New York, waardoor het er over het algemeen een stukje rustiger is. De wijk komt wel steeds meer inzicht bij de toeristen. De wijk is vooral bekend van de Staten Island Ferry.

Aan boord van de ferry geniet je van een mooi uitzicht over de Statue of Liberty en Manhattan. Je vaart langs Ellis Island, Governors Island en Brooklyn. Daarnaast vind je op het eiland de enige fashion outlet, Empire Outlets, van New York en kan je er enkele musea bezoeken.


Dit zijn enkele leuke wijken New York om te bezoeken tijdens de citytrip!

Boek hier je vakantie in New York:

Ook interessant: